Megújulás?
Nem újdonság, hogy hosszú évek óta halódik a fórum, ahogyan más fórumok is - lévén hogy az efféle kommunikáció igencsak lecsengett. Manapság, amikor az embereknek már számitógépe is alig van, mert minden okostelefonokon történik, a hagyományos fórum nem egy olyan formátum, ami megfelelően használható, Egyszerűen átalakult a technológia.
A fórumok reakcióideje nem gyors eléggé, a témák nem újulnak meg elég gyorsan, nem látványos eléggé hogy mi a legfrissebb tartalom. A túl sok gomb és opció is bonyolitja a dolgot azok számára, akik már Facebook-hoz szoktak.
Úgyhogy adódott a kérdés: mi legyen? Szűnjön meg a fórum? Vagy alakitsuk át?
Mivel a Final Fantasy Center már idestova 15 éve az életem része, nem szivesen engedném el, ezért úgy gondoltam, hogy a megadás helyett jobb lenne elfogadni a kihivást, és átalakitani a rendszert úgy, hogy megoldásra kerüljenek mindazon problémák, amiket fentebb emlitettem a fórumokkal kapcsolatban. Persze nem biztos hogy ez lehetséges, de egy próbát, már csak a szép emlékek miatt is, megér

És akkor mi lesz itt?
A fórum marad a régiben, csupán szeretném leegyszerűsiteni, hogy jobban hasonlitson egy Facebook-os üzenőfalra. Hogy mindenki eligazodjon rajta, azok is, akik telefonon nézik, és monitoron talán soha meg sem nyitják.
A fórum kerete fölött lesz egy hirekből álló folyam. Korábban is próbálkoztunk már hiroldal létrehozásával, ám ezek mindig különálló felületek voltak, melyekhez a fórumból el kellett navigálni. Itt most a kettő egy és ugyanaz lesz, teljes átjárhatósággal.
És hogy milyen hirek lesznek itt? Átmentettem a korábbi hiroldalaink anyagát, igy újra megtekinthető közel 80 Final Fantasy hir korábbról, és importálásra kerül néhány egyéb cikk is, amiket más felületekre irtam anno (például a Random magazin blogjára).
Ebből kifolyólag (remélhetőleg) hirek olvasása és hozzájuk történő hozzászólás miatt is érkezhetnek majd látogatók, olyanok is, akik fórumokban nem igazán szoktak beszélgetni, vagy nincsenek hozzászokva.
Mi más változik?
Manapság a Final Fantasy közel sem annyira erős franchise, mint a kétezres évek elején volt. Temérdek más jó játék van már, egyesek sokkal nagyobbak és népszerűek. Persze mi mind az FF-et szeretjük talán még a legjobban, de szeretnék sokkal nagyobb teret engedni minden másnak is. Lépésről lépésre szeretném az oldalt kiegésziteni mindenféle anime/manga/játék/képregény/film tartalommal, ami a szivünkhöz közel áll. Én magam elsősorban képregényes és filmes hireket szállitanék, és szeretnék további szerkesztőket toborozni, akik tudnának segiteni további (bármilyen témájú) hirek szállitátásában.
Igy állunk most!
És hangsúlyoznám, hogy ez az oldal még kiépités alatt van, megjelenését tekintve megérzésem szerint kb 50%-os készültségi stádiumban. Habár a funkciók maguk már élnek, használhatóak.